LIEKE WAGENAAR

WINT HET 24e TOER EN BELLENSPEL

Alle “ploegleiders” waren dinsdagavond aanwezig in tourcafé Toeters & Bellen voor de einduitslag van het 24e Toer en Bellenspel. Voor het echter zover was, werden eerst de etappewinnaars gefeliciteerd en werden de flessen wijn met het unieke toerspeletiket uitgereikt. Zoals gebruikelijk bij het toerspel waren er etappepremies voor de nummers één en twee en in het eindklassement voor de nummers 1 tot met 35 en de nummers 50, 100, 150 en  200. Voor de eerste twee van het eindklassement was er ook nog extra prijs. Zowel de racefiets als de cateringprijs worden op een later tijdstip uitgereikt.

De strijd om de gele trui was vanaf de 14e etappe een duel tussen Truus Leijenaar en Lieke Wagenaar. Maar na de Koninginnenrit van Embrun naar Valloire haakte Truus definitief af. Uit een onverwachte hoek dreigde echter een nieuw gevaar. Buurman Henk Leurs en zijn zoon Rinse openden nog een laatste aanval op de eerste plaats, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan respectievelijk de tweede en derde plaats. Op de Champs- Ėlysées kwamen de drie koplopers gebroederlijk over de eindstreep en was Lieke Wagernaar de terechte winnaar van het 24e Toer en Bellenspel met een gemiddelde van 43,3684 punten per etappe.

 Winnende ploeg.

De winnende ploeg van Lieke bestond uit:
Thomas, Pinot, Bernal, Adam Yates, Bardet, Landa,  Kruiswijk, Colbrelli, Sagan, Matthews, Viviani, Groenewegen, Alaphilippe, Ewan en Trentin.

Eindklassement:
1. Lieke Wagenaar 824 punten. 2. Henk Leurs 800 punten. 3. Rinse Leurs 796 punten. 4. Nico den Hartog 794 punten. 5. Truus Leijenaar 789 punten.

Laatste etappe.

Na loodzware Alpencols volgde voor de sprinters nog een laatste kans op de Champs-Ėlysées.

Net als in de etappe Nimes naar Nimes werd het weer een duel tussen Tijn van Aelst en Wietze de Vries, toen gewonnen door Tijn met slechts 1 punt verschil. De avondetappe naar de Champs-Ėluysées werd weer een duel tussen de beide topsprinters. Dit keer was Wietze de Vries  de snelste en is ook zijn naam voorgoed opgenomen in de palmares van het toerspel.

Wietze de Vries snelste op de Champs-Ėlysées

Uitslag 21e etappe Rambouillet-Parijs 116 km.:
1. Wietze de Vries. 2. Tijn van Aelst. 3. Frieda van der Stam. 4. Lindsay van Huisstede. 5. Harry Bontje.

Demi Roukens werd de laatste winnaar van de fles T & B wijn.